Този уникален Mercedes PureSpeed от света на Ф1 е само за избрани

Къде другаде, ако не в Монте Карло. Този уикенд там ще се проведе Гран при на Монако, а това бе идеалният повод Mercedes-AMG да покаже PureSpeed. Наричат го концепт, но това реално си е предсериен модел, който ще е първият в ексклузивната гама Mythos.

Автомобилът бе представен върху плаваща платформа в пристанището на княжеството, като на събитието присъстваха и двамата пилоти не Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, естествено, Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Mercedes‑AMG PureSpeed връща марката към уникалната традиция да създава чисти и безкомпромисни автомобили, вдъхновени от състезателните писти, използвайки иновативни материали и модерни технологии. Ограничената серия от 250 бройки ще бъде предложена на най-заклетите фенове и колекционери на Mercedes‑Benz.

Един от безспорните акценти в модела е системата HALO, която заменя конвенционалните А-колони на автомобила. Този елемент идва директно от света на Формула 1, в който бе въведен през 2018 г. Той предпазва главата на пилота в случай на инцидент. Подобна на Ф1, в Concept Mercedes‑AMG PureSpeed системата се състои от скоба, която е свързана с тялото на човека в автомобила. В оборудването на модела фигурират и две специално проектирани каски, които още повече подсилват усещането за Ф1 в кокпита на PureSpeed.

Източник: Mercedes AMG

Много от дизайнерските елементи в PureSpeed са вдъхновени от Mercedes‑AMG ONE – видимите карбонови части в долната част на автомобила контрастират силно на секси извитите линии в горната част на купето.

Дизайнът на джантите се характеризира с уникалните карбонови полупокрития, целящи оптимизиране на аеродинамиката.

Типичен за спортните автомобили е дългият преден капак с много ниска предна част, с ясно изразен „нос на акула“. Отпред също виждаме прилики с Mercedes‑AMG ONE – широкият въздухозаборник и тъмната, хромирана звезда на Mercedes. Малки, прозрачни дефлектори отпред и отстрани насочват въздуха над кокпита.

Още за уникалния модел четете на CarMarket.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *