Ученици заснемат връзката между екологията и изкуството

Български ученици гледат и създават филми в помощ на борбата с климатичните промени, в рамките на новата инициатива “Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството.”

Младежи от различни населени места ще се образоват по теми, свързани с климатичното равновесие и ще създадат собствени визуални есета на тема климатични промени и екология в рамките на дискусионни панели и практически работилници. Инициативата е финансирана от европейската мрежа на културните институти EUNIC.

Снимка: Арте Урбана Колектив Филмови прожекции, кино дебати, практически работилници за разказване на истории, за видеозаснемане и монтаж и още игри, театрални постановки и майсторски класове са част от предложенията в програмата, в която ще се включат над 500 български ученици на възраст между 13 и 18 години, благодарение на новата инициатива “Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството”, подкрепена от европейската мрежа на културните институти EUNIC, българският EUNIC клъстер и с организатор

Цялата статич от Тук

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *