Искате да повишите продуктивността си?

Искате да свършите повече работа? Опитайте да се отдръпнете – много назад – и може би да отидете на кино през работния ден. Поне това е един от съветите за продуктивност на Кал Нюпорт, професор от Georgetown University и автор на книгата „Бавна продуктивност“ (Slow Productivity).

Последната книга на Нюпорт има за цел да помогне на хората да премахнат това, което той нарича „псевдопродуктивност“, или симулиране на заетост, и да заменят тези усилия с работа, основана на резултати. Последното, казва той, е ключът към намаляване на прегарянето и към по-смислена работа.

„Това, което има значение, е какво произвеждате с течение на времето и колко добри са нещата, които произвеждате“, обяснява той пред CNBC. „Когато преминете от приоритизиране на дейността в момента към продуктивност във времето, това наистина променя начина, по който мислите за свършените неща.“

Основните принципи на преминаването към т.нар. “бавна производителност” са да се правят по-малко неща, да се работи с естествено темпо и да се залага на качеството. Нюпорт казва, че работата с естествено темпо се състои в това да приемате върховете и спадовете в енергийните си нива и предлага няколко примера как да го направите – да си отделите часове за съсредоточаване и да си запазите дни без срещи в календара си, например.

Друго предложение? Веднъж месечно планирайте ходене на кино по време на работа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник и цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *