Bentley се сбогува с мотора W12

Кабрио Batur само в 16 екземпляра

Мощност в размер на 750 к.с. и 1000 Нм

Дългото и принудително сбогуване на Bentley с 12-цилиндровите двигатели трябва да приключи с лимитирана серия на ексклузивния кабриолет Batur. Това ще бъдат последните 16 автомобила на марката, които се задвижват от мотор W12. Ценители и колекционери не могат да останат равнодушни пред изкушението да притежават един от тези редки екземпляри, чиято цена може да достигне до 2,5 милиона евро в зависимост от индивидуалните опции и персонализация.

Кабриолетът Bentley Batur Convertible W12 се изработва почти изцяло с ръчен труд. Всъщност тук двигателят играе само второстепенна роля. Защото дизайнът на откритата британска кола е наистина зашеметяващ и 12-те цилиндъра под предния капак са облечени в изключително атрактивна кройка от най-благородни материали.

Двуместният кабриолет се произвежда по индивидуална конфигурация на купувача и може да достигне цена 2,5 млн. евро.

Всеки от 16-те екземпляра ще бъде конфигуриран заедно със своя собственик. Производственият процес е сложен и се реализира от вътрешния отдел на Bentley за индивидуализация Mulliner. За разлика от по-масовите луксозни модели на марката, тук купувачите избират не само боята, цвета на покрива и кожените седалки. На клиентите е позволено (почти) всичко по отношение на външния вид и всяка една повърхност или материал в автомобила. Докъде стигат възможностите за персонализация казват експертите от Bentley, които трябва да задоволят капризите и на най-взискателните купувачи. Има и някои готови интериорни решения, които са разработени съвместно с майстори бижутери от Великобритания.

Специално за кабриото Bentley Batur двигателят W12 е настроен да генерира мощност в размер на 750 к.с.

Мощността на кабриолета възлиза на 750 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Този висок ресурс е постигнат с прилагането на изпускателна система от титан. Ускорението до 100 км/ч ще отнема по-малко от 3,5 секунди, а максималната скорост е над 340 км/ч. Който иска да отваря и затваря електрическия покрив в движение, трябва да шофира с не повече от 50 км/ч.

 

 

Автор: Труд news

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *