Huawei Watch 4 Pro Space Edition побира Вселената

Смарт часовниците успешно си изградиха солиден пазар и много почитатели. След като първо завладяха по-достъпния ценови сегмент, тези устройства постепенно се насочиха и към високия клас, в който могат да развихрят пълния си потенциал.

А за някои от тях това означава да съберат цялата Вселена и да я сложат на китката. Точно това е направил Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Новата, специална версия е направена именно за ценители на ръчните часовници и модерните технологии. Тя съчетава най-важните елементи и възможности и от двата брашна, като към тях прибавя и солидна доза наука.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Резултатът е устройство, което изглежда (и се усеща) като класен ръчен часовник, но и разполага с най-модерните технологии, за да може да помогне в грижите за здравето, постигането на още по-добри спортни резултати и да помага в ежедневието. Да, смарт часовниците вече далеч не са просто устройства, които вършат добре 2-3 неща.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition е пример за реалния потенциал на тези устройства. И ни показва, че те могат да имат специален фокус, без това да е в ущърб на практичността им.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Вдъхновен от Вселената

Гледането към звездите винаги е било асоциирано с амбициозни цели, смели мечти и големи предизвикателства. А „свалянето на звездите“ пък е равносилно на (почти) непостижими резултати и обещания. Huawei реши да покаже, че е възможно, като събере цялата Вселена в малкия корпус на Watch 4 Pro Space Edition.

Това е изразено в няколко щриха. Някои от тях са в интерфейса. Има специални интерактивни циферблати, които могат да показват планетите от Слънчевата система и позволяват да ги разглеждаме по всяко време. Дори показват фазата на деня. Например може в реално време да виждаме 3D изображение на Земята, което да завъртаме и да виждаме къде вече е нощ и как изглеждат светещите градове от Космоса.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Други циферблати пък показват някои от най-известните съзвездия – как изглеждат, къде са и как се казват. Има и допълнителна информация като времена на изгрева, периодите на различните зодии и т.н.

Самият дизайн на часовника е вдъхновен от космическите ракети. Някои циферблати имат анимация, която да отразяват интензивното горене на двигателите. А пък корпусът е „пипнат“, за да следва елементи, взаимствани от ракетите.

Готов за предизвикателства

Една от характерните за Вселената черти е, че условията са много сурови. Watch 4 Pro Space Edition е съобразен с този факт и е още по-здрав. Корпусът и каишката са от титан, което ги прави по-леки, но и много здрави. Използван е титан с авиационно качеств. Безелът е керамичен и двуцветен, а стъклото над 1,5-инчовия AMOLED дисплей с резолюция 466х466 пиксела е от сапфирен кристал.

Часовникът има и специално защитно покритие DLC (Diamond-like Carbon) от най-висок клас, каквото се използва и в ексклузивните механични ръчни часовници. То дава двойно по-високо ниво на защита от традиционното PVD покритие, което най-често се използва за смарт часовници и прави Watch 4 Pro Space Edition още по-устойчив на драскотини и повреди.

Самият корпус е водо- и прахоустойчив. С него може и да се плува и издържа на 5АТМ под водата.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Все така грижовен

Часовникът може да следи 13 индикатора за здравословното състояние. Има способността да изготвя подробни анализи със съвети за подобряване на качеството на съня, на гъвкавостта на артериите и т.н. Може да следи и за прекъсвания на дишането по време на сън, което е индикатор за потенциална сънна апнея.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition може да помага на потребителя да изготвя кратки прегледи на общото си състояние, включително с анализ на ЕКГ, дишането, насищането на кислород в кръвта и др. Технологията TruSleep анализира качеството на съня и може да дава над 200 персонализирани оценки и съвети за постигането на още по-добри резултати.

Разбира се, часовникът може да предложи много и на спортистите. Има избор от голям брой спортове, а за някои от тях има готови планове и дори възможност изкуствен интелект да изготви персонализиран план за бягане например.

Watch 4 Pro Space Edition поддържа и семейната функция на приложението Huawei Health. Чрез нея членовете на семейството (както и роднини и приятели) могат да свържат своите Huawei часовници и да споделят избрани от тях здравни данни. Например да се конкурират кой ще постигне по-добри резултати. Но и също така да следят здравето, например на по-възрастните или на децата. Както и да получават известия при засичане на проблеми.

Вселената е винаги на ръката

Стилът на Watch 4 Pro Space Edition показва, че това е часовник, който може (и трябва) да бъде носен не само за спортуване. Елегантният му и луксозен външен вид го прави подходящ и за официални срещи или просто за ежедневието.

И той е оборудван подобаващо за тази цел. Разполага с всички умни функции за бързи отговори на съобщения, преглед на последните известия и др. Има и eSIM, така че може да бъде и практичен заместител на смартфона по време на тренировка или пък, когато ръцете са заети с покупки.

От часовника могат да се управляват и приложения като навигацията, музиката, а App Gallery на Huawei предлага избор и от допълнителни програми като калкулатор, диктофон дори преводач на чужди езици и някои семпли игри. Операционната система на устройството е HarmonyOS, като получава и редовни актуализации и може да работи пълноценно с iOS и Android с помощта на приложението Huawei Health.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Остава и въпросът с батерията. Според официалните данни на Huawei, Watch 4 Pro Space Edition може да работи около 4,5 дни в стандартен режим. Има и режим за свръхдълъг живот на батерията, който значително увеличава дните, но за сметка на някои от функциите.

В реалния свят, тестовата бройка на Watch 4 Pro Space Edition издържа точно 4,5 дни с активирани всички функции за здравно проследяване, с изключение на стреса. Но анализираше и качеството на дишането по време на сън и следеше постоянно сатурацията, сърдечния ритъм, активирани известия, както и един от най-енергоинтензивните циферблати с анимации и планети. И се справи добре. Това определено е смарт часовник, който си отговаря на името. И на космическия стил.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *