Pizzeria da Michele – пицарията с най-добрата „Маргарита“ в света

Почти античната Pizzeria da Michele представлява за Неапол срещата между традиция и иновация, опит и страст. Пицария, в която, хапвайки най-добрата Маргарита на света, ще усетите очарованието на сцената на Рождество Христово във френетично движение. Ще наблюдавате удовлетворението върху лицето на Джулия Робъртс, на снимачната площадка на „Яж, моли се, обичай“, увековечено по стените на пицарията, заедно с лицата на много известни личности.

Тяхната тайна? Простота и любов към традицията. Само с две пици в менюто, за да гарантират качество, собствениците търсят вкусовете на миналото повече от сто години. Превъзходните съставки на Campania гарантират качеството: от брашното през моцарелата до маслото – всичко идва от предприемачи, които посвещават работата си на ограничена площ, гарантирайки отлични техники и вкусове.

Човекът, който въплъщава, повече или по-малко съзнателно, философията на пицата в Неапол, Микеле Кондуро, е с нисък ръст и скромен произход.

Имал остър поглед и палава усмивка, особен човек, особен с характера си, с живота си, но преди всичко с начина, по който работел и възприемал призванието си.

Един от синовете му, майсторът пицар Антонио Кондуро, го определя като икона на изкуството на пица.

Микеле бил просто „фанатик“ на пицата, както друго от 13-те му деца, Луиджи Кондуро, го определя.

Това е Микеле Кондуро, скандалният майстор-готвач на пица, основателят на семейството пицари, които от 1870 г. насам превръщат пицата в крайъгълен камък на живота си.

Кажи-речи всички деца на Микеле са минали през пицарията и са се върнали в нея, а Салваторе, Луиджи и Антонио са я поели по-късно, гарантирайки приемствеността на традицията.

Заедно тримата братя продължават традицията, предадена от баща им, възприемайки неговите учения възможно най-добре, задълбочавайки изкуството му и поддържайки приемственост.

Тримата са запазили онези ценности, които Микеле е издигнал като знаме на своята пица.

През 1870 г. семейство Кондуро дава началото на дълга традиция на майстори готвачи на пица в сърцето на централен Неапол.

Микеле Кондуро, синът на Салваторе, усъвършенства семейното изкуство, като научава тайнствата му от известните майстори от Торе Анунциата, които били експерти в приготвянето на паста и пица.

Микеле отваря първата пицария през 1906 г., където се намира новата сграда на болницата Ascalesi, чието строителство принуждава Микеле да промени местоположението си. Всъщност през 1930 г. пицарията е преместена на сегашното си място на Via Cesare Sersale, определяна от много експерти и журналисти като „свещения храм на пицата“.

Оттогава пет поколения майстори готвачи на пица продължават дейността на основателя, зачитайки традицията и запазвайки вярата си с указанията на Микеле, който искал неаполитанска пица само с вкусовете „Маринара“ и „Маргарита“ без добавянето на „папоки“ (т.е. глупости), които променят вкуса и автентичността, познати и ценени в целия свят.

Тайната на този траен успех е използването на естествени съставки и използването на древния и доказан метод за втасване на тестото.

 

Автор: ИА Фокус

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *