Ансамбълът ни ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди Олимпийските игри

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на Световната купа в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли и ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди Олимпийските игри, които ще започнат на 26 юли. Това обяви на пресконференция в Пресклуб България старши треньорът на тима Весела Димитрова, предаде репортер на БГНЕС.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева получиха наградата за Отбор на месец май, след като защитиха европейската си титла в многобоя на шампионата в унгарската столица Будапеща след две много силни изигравания на композициите си. Димитрова пък грабна приза за Треньор номер 1 на месеца за десети път.

„Благодаря за тази награда. Чудесно е, че има повече номинирани треньори, което значи, че повече спортове имат успехи. Стараем се и аз, и момичетата и се опитваме да не се напрягаме от факта, че предстои най-важното спортно събитие. Подготвяме се сериозно и се моля да са здрави, да издържат на напрежението и да покажат това, на което са способни“, каза Димитрова.

Момичетата от ансамбъла увериха, че ще продължат да дават най-доброто от себе си, за да покорят най-високия връх.

Треньорката на грациите ни добави, че в плановете им за подготовка е предвидено едно състезание до Олимпиадата – Световната купа в Клуж-Напока, Румъния. „Цел за първия полусезон ни беше призово представяне на Европейското първенство в Будапеща. Там момичетата показаха много силна игра и взеха титлата в многобоя, а на пет обръча получиха рекордно висока оценка. Следващата ни цел е призово класиране на Олимпийските игри в Париж“, коментира Димитрова и допълни, че винаги има промени в съчетанията с цел повишаване на трудността.

„Ще участваме на Световната купа в Румъния, след това ни предстои лагер във Варна, а на 29 юли заминаваме за едноседмична подготовка в Париж, след което влизаме в олимпийското село. Момичетата са много мотивирани и силни като спортисти. Конкуренцията при ансамблите е убийствено жестока и най-опасните ни съперници ще бъдат всички участници на Олимпийските игри“, завърши старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика. | БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *