Арести, ексцесии, бити полицаи и пострадал делегат на мача…това ли е лицето на ЦСКА?

Комисар Лъчезар Колев от СДВР коментира в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия ексцесиите по време на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948. След загубата на „армейците“ с 0:2 ЦСКА не успя да се класира за участие в Лигата на конференциите, а недоволните фенове нахлуха на терена на стадион „Васил Левски“ и се опитаха да линчуват играчите, биха полицаи и показаха агресия, прекъсвайки срещата.

ЦСКА вероятно ще получи сериозно наказание, тъй като беше домакин на срещата, а комисар Колев съобщи, че и делегатът на мача Христо Ботев е бил ударен по дясната скула.

„СДВР имаше ангажимент само към гостуващия отбор. Към домакина нямахме подобен ангажимент и видяхте, че фенове от сектор „Г“ нахлуха на терена. Заради това ние трябваше да се намесим и приберем футболистите, съдиите и официалните лица в тунела“, заяви Колев.

„Има двама пострадали служители на полицията. И двамата са с наранявания на коляното. Арестувани са пет човека. Има заведено досъдебно производство. Още през нощта беше задействана работата. Нямам точна информация дали те имат минали криминални прояви“, допълни служителят на СДВР.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Христина Колева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *