Борисов-Ето кого издига за шеф на парламента

Депутатката Рая Назарян ще бъде предложена от ГЕРБ и Бойко Борисов за председател на Народното събрание, съобщи на брифинг самият Борисов.

„Към днешна дата съставяне на Министерски съвет не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и ще започне гласуване. От него ще стане ясно дали ще продължим нататък да преговаряме“, заяви той.

Бойко Борисов изтъкна, че за да има правителство с участието на ГЕРБ, то трябва да е стабилно, а не да е „за 100 дни“. Допълни, че по време на преговорите са получили популистки искания. Повтори и тезата, че ГЕРБ-СДС няма да управлява само с ДПС.

„Ако считат, че с нови избори ще си увеличат резултата, се лъжат. Това, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута. Това няма да се случи надявам се всички да подкрепим Рая. Ако утре мине гласуването, ще продължим разговорите“, заяви Борисов.

Борисов обясни, че на срещата с ДПС са препотвърдили това, което са правили една година заедно с ПП-ДБ – еврозоната, помощта за Украйна, Шенген, дефицитите, социалните плащания, инфраструктура, борба с корупцията, енергетика.

„Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Искат да поемем само ние тази отговорност“, заяви Борисов. „Дори колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират за това, че една година с един министър крепихме тази сглобка в името на геостратегическата насоченост на страната“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Истинският реванш на ГЕРБ е, ако аз стана премиер. Но ние не искаме реванш“, категоричен бе той.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *