Българи с имоти на Остров Ман и Аруба

3604 души притежават недвижимо имущество в чужбина

Декларирали са собственост в 64 държави и отвъдморски територии

От НАП правят проверки

Българи притежават имоти в редица островни държави, като например на островите Ман и Аруба. Това става ясно от подадените в НАП годишни данъчни декларации за получените доходи. В декларациите освен доходите гражданите са длъжни да посочат и притежавана в чужбина недвижима собственост или бази за осъществяване на стопанска дейност.

Общо 3604 души са посочили в данъчната си декларация, че имат недвижима собственост в чужбина. Като тук влизат както българи, така и чужденци, които живеят в България над 183 дни от всеки 12-месечен период и затова са задължени да подават данни в НАП. Тези 3604 души са обявили, че имат имоти в общо 64 държави и отвъдморски територии.

След любопитните места, където българи имат имоти, са Остров Ман и Аруба, както и други острови, които са офшорни зони и са известни с облекчените си данъчни режими. Остров Ман е коронно владение на Великобритания. Представлява остров в архипелага Британски острови, намиращ се в Ирландско море, между Великобритания и Ирландия. Аруба е остров в Карибско море, разположен край северното крайбрежие на Венецуела. Той е бивше задморско владение на Нидерландия с автономен статут.

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *