Всеки ден самолет до морето

Най-после! Всеки ден самолет до морето. Ежедневни полети между Летище Бургас и София пуска през лятото националният авиопревозвач „България Еър“. Това ще се случи от 1 юли, а до тогава курсовете ще се осъществяват 4 пъти седмично – в понеделник, петък, събота и неделя.

Лятната програма на авиокомпанията с ежедневни полети от столицата до морския град ще продължи до 8 септември, като в момента в системата на сайта няма полети единствено за три дати – за 3 юли, 3 и 4 септември. Времетраенето на полета между двата града е 50 минути.

Редовни линии между двата града имаше през 80-те година на миналия век. Те продължиха приблизително до средата на 90-те, когато бяха прекратени поради липса на интерес, пише БЛИЦ.

Неясно остава дали наличните по хангари самолети на националния превозвач ще са достатъчни и как ще се осъществява редовната им поддръжка. Фактът обаче, че в последните 2 месеца се заговори не само за възраждане на българските държавни железници, но и вече и за вътрешни авиолинии е много обнадеждаващ за родния транспорт.

С новата линия Бургас-София, разбира се ако билетите са на приемлива цена, има шанс да се разтовари и трафика към и от Южното Черноморие, който в разгара на лятото създава не само предпоставки за катастрофи, но и прави предвижването в морския град кошмарно, въпреки успешните опити да се изградят обходни маршрути.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *