„Възраждане“ и БСП отиват при президента

Консултациите на парламентарнопредставените партии с държавния глава Румен Радев за създаване на правителство продължават и днес. На „Дондуков“ 2 се очакват представителите на парламентарните групи на „Възраждане“ и „БСП за България“.

Точно в 9:00 часа трябва да започнат разговорите с представителите на „Възраждане“. Четвъртата политическа сила досега не е получавала мандата за съставяне на правителство. Преди няколко дни обаче лидерът на партията Костадин Костадинов предложи всички опозиционни партии в парламента да се обединят и да съставят правителство, което „Възраждане“ биха били готови да предложат, ако получат третия мандат. Към този момент единствено ПП-ДБ са дали заявка, че не биха влезли в такава конфигурация.

В 11:00 часа започва втората среща. Тя ще бъде с представителите на коалицията „БСП за България“. Този път обаче на консултациите „Дондуков“ 2 левицата няма да бъде водена от Корнелия Нинова. В момента председател на парламентарната група е Борислав Гуцанов, а Атанас Зафиров е временен председател на БСП, след като Нинова подаде своята оставка. До момента БСП ясно заявиха, че не биха подкрепили правителство с мандат на ГЕРБ-СДС. Те обаче биха могли да дадат гласовете си за такова на „Има такъв народ“ с третия мандат, ако то бъде експертно.

Автор: Самуил Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *