„Възраждане“ ще се противопостави на въведената от КЕВР такса електромер

„Вчера КЕВР взе решение да се въведе такса електромер. Така вече ще плащаме дори и да не ползваме ток, а само за правото да имаме ток. Това е горе-долу следното – все една да ни накарат да плащаме винетка за автомобил, макар и да нямаме, защото обаче имаме правото да притежаваме автомобил.
„Възраждане“ ще се противопостави на тази такса и това ще е първото нещо, което ще направим в новия парламент. Скептичен съм обаче за резултата от нашите усилия, защото според резултатите от изборите 10% не искат такава такса, 20% искат от цялото си сърце, а на 70% им е все едно. Така че не бих се учудил следващото да е такса водомер, после такса бизнес (може да нямате бизнес, но имате право да започнете, нали?) и накрая такса въздух.
В крайна сметка не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава. След като на мнозинството от народа му е все едно, защо тогава да не бъде товарен с всякакви абсурдни данъци? Аз не съм съгласен, не ми харесва и ще се боря с това, но като мен мислят точно 10% от българските граждани. Дето се вика, само преди 5 дни се преброихме.“, коментира Костадинов в социалната мрежа Фйсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *