Терзиев е кметът нула

100 млн. лв. от държавата за общински обекти в София и НУЛА сключени договори от новия кмет Терзиев за изграждане на улици, канализация, училища, и НУЛА обявени процедури за избор на изпълнители от общината. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев, предаде репортер на  БГНЕС.

„Това е резултатът, постигнат от кмета на София Васил Терзиев за първите 6 месеца“, подчерта Георгиев.

Той припомни, че по предложение на ГЕРБ-СДС в държавния бюджет беше създадена Национална програма за инвестиции в общините. 4,6 млрд. лв. за изграждане на булеварди, мостове, канализация, училища, спортни обекти – всички обекти, които кметовете сами са избрали като важни за техните населени места.

„109 обекта са заявени от новото ръководство на Столична община и до момента за нито един от тях няма нито процедура, нито строителство. В София се довършват само обекти, оставени от екипа на Фандъкова – нищо друго. Работи се на доизживяване“, предупреди Георгиев.

В Народното събрание днес регионалният министър г-жа Коритарова даде информация за работата по общинската програма.

„За сравнение, кметът на Пловдив г-н Костадин Димитров вече е напреднал с конкурсни процедури за повече от половината отделени средства за общината му (също 100 млн.), а за другите е на финала с подготовката на документацията. Резултатът от работата на кмета на столицата Терзиев е категорична НУЛА“, каза Георгиев и добави:

„За да не се превръща лошият пример в практика и в други български общини, с колегите ми изискахме от регионалния министър да осъществява текущ надзор на изпълнението на програмата от общините, за което да ни информира своевременно“. І  БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *