Еми Абрахамсон Как да се влюбиш в мъж, който живее в храст

На 7 юни излиза от печат „Как да се влюбиш в мъж, който живее в храст“ – невероятна, забавна и трогателна любовна история по действителен случай. Най-измислената истинска история, която сте чели! Преводач е Стела Джелепова, а корицата е дело на Капка Кънева и Здравко Денев.

Във Виена образованата Юлия преподава английски на безработни австрийци и мечтае да напише страхотен и оригинален роман, а бездомният алкохолик Бен, небръснат, немит и вмирисан, живее в храст в градския парк. Един ден той сяда на пейката до нея и я пита колко е часът.

Поглеждам към уличния часовник, който е точно пред нас.
– Седем без десет – отговарям и хвърлям бърз поглед към човека.
Същевременно усещам, че ще ме пита още нещо.
– Как се казваш? – чувам след точно половин минута.
– Юлия – отвръщам.

Така започва една прекрасна история, по-оригинална и впечатляваща от всякакъв роман. История със своите неминуеми перипетии и обрати, в която очакването на продължението и края ще ви държи в непрекъснато напрежение и която всеки почитател на Юнас Юнасон ще оцени.

Еми Абрахамсон (р. 1976) е шведска актриса и писателка, израснала в Москва, завършила актьорско майсторство в Лондон, работила като актриса в Амстердам – където се запознава с бездомника Вик Кокула, и като режисьор във Виена – където бездомникът я последва. След което двамата се завръщат в Швеция – където имат две деца от брака си.

Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *