Засилено търсене на имоти във Велико Търново и цени до 2500 евро на кв. м в центъра

Експерти от имотния бранш и лектори в Real Estate Business Forums 2024 – Велико Търново представиха тенденциите на имотния пазар и планираните дейности по подобряване на градската среда в общината. Срещата, организирана от портала за недвижими имоти Imoti.net, с жителите на региона се проведе на 18 юни, а един от основните изводи, който се очерта по време на презентациите, е увеличеното търсене на имоти, което не може да бъде задоволено заради високите цени на част от предлаганите имоти.

На форума стана ясно, че преобладават купувачи на възраст от 26 до 35 години, които купуват със средства от родители и кредит. Това обясни Красимира Георгиева от „Явлена“, допълвайки, че цените на жилищата в централната част на града са в много широк диапазон в зависимост от състоянието им – дали са за ремонт, или са напълно и модерно обзаведени.

По-завишени цени на имотите във Велико Търново се наблюдават в район „Център“ и „Акация“, като цените в централната част стигат до 2500 евро на кв.м, а в „Акация“ горната граница е около 1980 евро на кв.м. Купувачите във Велико Търново имат интерес и към крайградските райони, където цените са в много широки граници – в балканските райони цените варират между 250 и 2200 евро на кв.м.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Money.bg, сп. BusinessGlobal, Градът Медия Груп, вeстник „Строител“ и Stolica.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *