Изложба на Мария Марикина: „Магията на сезоните“

На първи юни 2024 год. в Арт Плейс Интерпред, София беше представена втората самостоятелна изложба на Мария Марикина.  След седем нейни  участия в групови изложби в САЩ, Испания и в България за предходната година сега тя представи втората си самостоятелна изложба, в която са събрани на едно място най-вълнуващите ѝ творби. За многото приятели, гости и любители на изкуството тя изложи с голямо удоволствие картините си, обединени в темата „Магията на сезоните“, като изживяване на една невероятна художествена приказка, посветена на красотата на природата.

https://www.artmariamarikina.com/galerii

Мария Марикина е познат съвременен български творец, чиято класическа живописна техника не просто създава картини, а вълшебни портали към свят, изпълнен с усещане за цветна пролет, лазурно море, златна есен и много други чудеса. Вдъхновява се от красотата и мистерията на природата, от магията, там където я има в света около нея.

На изложбата се представят общо двадесет и седем картини, пренесящи в свят, в който времето спира, а емоциите оживяват. Присъстващите на откриването направиха едно пътешествие чрез маслените платна  и се насладиха на художествената  изява, която  е предложена в картини с теми като:

„Пролетни полета“, завеждаща в пътуване през пролетните поля, където цветят ярки цветя и вятърът нежно разнася аромата на пролетта.

„Планински здравец“, която картина отвежда дълбоко в планината, където въздухът е свеж, а гледката към горския пейзаж оставя бездънно възхищение.

„Златният час“, запознава с този магичен момент на залеза, когато светлината прелива с топли оттенъци и залива всичко със силно чувство на спокойствие.

„Снежно утро“, потопя в тихата красота на заснежен пейзаж, където всяка снежинка е като кристално бижу.

„Пролетна гора“, повежда из горските дебри,  където зелените листа на дърветата се разлистват  под нежните лъчи на слънцето и сякаш се чува звука на сини камбанки.

„Лавандулово синьо“, пренася в провансалския пейзаж, където сините полета на лавандула се сливат с хоризонта и създават магическа атмосфера.

Всяка от представените картини се явява портал към различен сезон и различно усещане, където маслените бои оживяват различните  годишни сезони, настроенията на природата, възвеличавайки красотата около нас.

Изложбата „Магията на сезоните“ ще продължи до 23-ти юни 2024 г. в Арт Плейс Интерпред. Виртуалната галерия на художничката може да бъде разгледана на: www.artmariamarikina.com