Измамата „Глобално затопляне емисии“ и Не-Устойчивост““ Милиардери без граници““

Това е за което Ви Лъжат.

Всряда метеорологичната агенция на ООН предупреди, че през следващите пет години светът вероятно ще премине критично важен праг на затопляне, което засилва спешната необходимост от намаляване на емисиите на парникови газове, които нагряват планетата.

В исторически доклад, посветен на Световния ден на околната среда, Световната метеорологична организация (СМО) заяви, че понастоящем съществува 80% вероятност средните глобални температури да надхвърлят 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните нива поне за една година в периода 2024-2028 г. Тази прогноза бележи рязка промяна в сравнение с 2015 г., когато СМО считаше, че перспективата за временно превишаване на 1,5 градуса по Целзий е близка до нулата.

Границата от 1,5 градуса по Целзий е амбициозната цел на историческото Парижко споразумение от 2015 г. – международен договор за изменението на климата. Учените твърдят, че надхвърлянето на този температурен праг в дългосрочен план ще доведе до все по-чести и катастрофални екстремни метеорологични явления.

Дори при сегашните нива на глобално затопляне вече има опустошителни последици от изменението на климата. Те включват рекордни горещини, екстремни валежи и суши, ускорено покачване на морското равнище и нагряване на океаните, както и драматично намаляване на ледените покривки и морския лед.

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *