Имотите „до ключ“ се продават бързо, отчитат от бранша

Имотите на вторичния пазар – завършен имот или готов за нанасяне, а не от инвеститор, се продават бързо. Наред с това търсенето на имоти от среден и висок клас бележи ръст според последните проучвания. Това коментира Николай Георгиев, мениджър „Оценки и консултационни услуги“ в Colliers, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът коментира и ролята на еврото за бранша. По думите му за търговията с имоти отдавна е навлязла практиката да се използва и евро. Експертите твърдят, че преминаването на България към еврото няма да повлияе на пазара, тъй като сме във на валутен борд от години. От тази гледна точка липсва валутен риск при инвестиция. Преминаването към еврото ще подобри имиджа на страната и това как тя бива възприемана от чуждестранните инвеститори, които ще проявят по-силен интерес към нас, смята той.

„Жилищата остават най-лесната и най-разбираема форма на инвестиция“, заключи събеседникът.

Как ще се развие имотният пазар в България? Ще привлечем ли чуждестранни инвеститори след преминаването към еврото? Как ще повлия е това на нормалния български потребител? 

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *