Костадин Костадинов посети с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

Вчера  Костадин Костадинов посети село Ореш, Свищовско, заради сигнал от граждани, че ГЕРБ-Свищов искат да закрият училището в селото, в което се обучават  много деца. 

 
„Ако бъде закрито училището, селото е заплашено от обезлюдяване. Ние  от „Възраждане“ обаче няма да го позволим. Още в понеделник ще поискам разговор с министъра на образованието, за да му заявя категорично, че училището остава.“, каза Костадинов пред притеснените жители, с които се срещна вчера  в селото. 
 
Той добави, че ето по този начин България е докарвана  до демографска криза, а хората –  принуждавани да извършват вътрешна миграция към големите градове или външна зад граница. 
 
„Когато закриеш училището, обричаш населеното място на гибел, убиваш селото. Точно това правят ГЕРБ – убиват най-малката териториална единица – селото, което в исторически план е имало основно значение за запазването на страната ни, осигурявйки прехраната на населението. Ето защо ще се борим за това село, за това училище и за всяко едно друго, което можем да спасим и запазим от властимащите“, добави още Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *