Къде са инвалидните паркоместа от бул. „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“

С новата организация на движение в центъра, общината е заличила и 30 инвалидни паркоместа. „Васил Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“, това съобщиха от Столична община“, написа в социалната мрежа Георги Георгиев, настоящ зам.-председател на СО и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС.

„Потресаващо е, че са премахнати и паркоместата за хора с увреждания пред Първа градска болница. Всякакви оправдания тук са нелепи“, категоричен е Георгиев.

„Отделен е въпросът за паркоместа за хора с инвалидни колички, които живеят на тези улици. Техните места също ги няма. Големият проблем е, че не могат и да ги върнат“, добавя той и припомня, че съгласно наредбата за организация на движението общината е длъжна да осигури едно паркомясто до жилището на гражданин с увреждания.„Настоявам веднага Терзиев да покаже „законния“ си проект и да видим колко места за хора с увреждания са предвидени в него. Има ли ги поне на хартия, намалени ли са или изобщо са изчезнали? И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фр. Нансен“, Терзиев пуска снимка как работници плевят тревички. Нагледен пример за приоритетите на „Промяната“ и неспособността им да управляват и носят отговорност“, заявява Георгиев. /БГНЕС

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *