МВнР обяви конкурс за проекти на арт графити, посветени на членството на България в НАТО

Стартира конкурс за творчески проект – произведение на изобразителното изкуство тип арт графит върху сграда, на тема „България – по-красива в НАТО“. Това съобщи Министерство на външните работи (МВнР).

Конкурсът е част от дейностите на МВнР в изпълнение на Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024 г. на 20-ата годишнина от присъединяването на страната ни към Алианса и е насочен към художници и художествени колективи от цялата страна, работещи в сферата на визуалното изкуство, стенопис, стрийт арт и графити.

Представените творческите проекти трябва да са на темата за сигурността, единството, свободата и ползите от членството на България в Алианса, като е желателно да бъдат насочени към популяризиране и на по-малко известните аспекти от работата на НАТО като ангажимента на организацията във всеобхватната космическа политика, жените, мира и сигурността, в опазването на околната среда и борбата с климатичните промени, в развитието на нови технологии и др.

МВнР търси петте най-добри проекта за трансформирането на външни стени на публични сгради и други подходящи пространства в пет общини в България.

Целта на конкурса е, чрез изкуството, да се повиши осведомеността на младите хора и градските общности за ползите за страната ни от членството в НАТО и да се облагороди градската среда.

 

 

 

 

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *