Министерство на културата награди Лили Иванова

Примата на родната естрада  Лили Иванова получи огърлие „Златен век“ от Министерството на културата по време на концерта си във  Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея.

„Да бъде човек на концерт на  Лили Иванова е като да открие четирилистна детелина. Вярвам, че всеки един от вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който, по един или друг, начин свързва с някоя от песните на Лили, добави той“, каза министър Тодоров, цитиран от БТА.

Найден Тодоров каза също, че „присъдата“ за всички българи ще бъде, че сме живели в „златния век“ на  Лили Иванова. Той направи връзка с песента „Присъда“, която бе последното изпълнение за вечерта.

Лили Иванова каза, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия.

„Не знам дали ги заслужавам“, каза още тя, което предизвика аплодисментите на публиката.

Концертът на  Лили Иванова в  двореца на културата и спорта „Васил Левски“, във  Велико Търново, е част от тазгодишното ѝ национално турне, което започна от Благоевград. В старопрестолния град присъстваха хора от различни поколения и няколко града на България, като имаше и такива, които бяха пристигнали във  Велико Търново в организирани групи.

След Велико Търново турнето през юни продължава с концерти в Русе, Силистра и Хасково, а през юли – в  Шумен, Варна и Бургас. През септември изпълнителката ще гостува в Стара Загора и Плевен, а през октомври – в Смолян, Кърджали, Пазарджик и Враца. През месец ноември концертите ще са в Панагюрище, Кюстендил и Сандански. Кулминацията е на 14 декември в „Арена  София„, където  Лили Иванова ще пее за трети път от 2012 година насам и за втори път през последните 2 години.

 

Автор: Труд онлайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *