МС с важно решение за Радев

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните – членки на НАТО.

Решението е на правителството, като и служебният премиер Димитър Главчев ще бъде част от делегацията, която ще пътува до Вашингтон между 9 и 11 юли. След зле прикрит спор и препоръка от Борисов именно Радев да ръководи делегацията, Министерски съвет взе соломоновското решение и двата държавни ръководители да пътуват за срещата на НАТО, предаде news.bg.

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамковите позиции, които държавният глава трябва да изложи съобразно хода на дискусията.

Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата, но позициите му трябва да бъдат съобразени именно с тези рамкови позиции.

Освен Радев и Главчев, в делегацията влизат още министърът на отбраната Атанас Запрянов, Началникът на отбраната Емил Ефтимов, постоянният представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *