Най-малкият художник в света е само на 1 година

Срекордното си постижение на възраст само една година и 152 дни Ейс-Лиам остави забележителна следа в света на изкуството, надминавайки предишния рекорд, държан от Данте Ламб от 2003 г., който по време на постижението си е бил на три години.

Рекордното пътуване на Ейс-Лиам започна със забележително начинание в Акра между 18 и 20 януари 2024 г., което го доведе до това значимо признание.

Шантел Куукуа Еган, майка на Ейс-Лиъм и осемгодишен ветеран в изкуството, изрази пред Би Би Си огромната си гордост от артистичните способности на сина си, като изрази надежда, че той ще окаже значително влияние в света на изкуството.

„Ейс-Лиам интуитивно разбира кои цветове се съчетават добре„, споделя  Еган, която за първи път забелязва артистичните му наклонности, когато е само на шест месеца.

За да бъде допуснат до този световен рекорд, Рекордите на Гинес поставят условието, че Ейс-Лиъм трябва да участва в професионална художествена изложба, отворена за обществеността, и да продаде успешно творбите си.

Освен това творбите му е трябвало да отговарят на професионалните стандарти, да са създадени самостоятелно и да имат подкрепящи доказателства за това.

От декември до началото на януари творбите на Ace-Liam бяха изложени в Музея на науката и технологиите в Акра, където той впечатляващо продаде девет от десетте изложени творби. Работата му привлича вниманието на първата дама Ребека Акуфо-Адо, която поръчва едно произведение по време на изложбата.

Наближавайки втория си рожден ден през юли, този млад вундеркинд вече е продал 15 картини и се готви да организира предстоящ търг.

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *