Напрежение в парламента.

Напрежение в парламента днес. Точно една седмица преди изборите депутатите прекъсват ваканцията, в която излязоха за предизборната си кампания. Зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова свика извънредно заседание с две точки.

В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Втората точка е изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница през 1995 г.

БСП обяви бойкот на заседанието. „Възраждане” каза, че заседанието е предизборно и няма да участва в него.

Премиерът Димитър Главчев бе категоричен, че промяна в българската позиция за Сребреница няма, а някой прави предизборна буря, разпространявайки криминално незавършен документ.

 

 Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *