НАП се превърна в онлайн автоморга

Който търси – намира, който разбира – тук се спира. А на сайта на НАП може да се намерят всевъзможни „съкровища“: от Opel Astra за под 700 лева до Mercedes-Benz C-Class от 2009 г. Последният реално е най-скъпата кола, която открихме в момента на сайта, където има 394 обяви за продажби на моторни превозни средства. Днес е търгът за тази С-класа, така че сте изпуснали шанса си. Иначе в описанието пише, че това е C200 CDI, има 17-цолови лети джанти, тапицерия от Алкантара и кожа, екстрички, съобщи carmarket.bg. Но сред огромното многообразие от леки коли, камиони, бусове, баничарки, ремаркета, прицепи и т.н., 95% от обявите за продажба на търг са на коли, които стават само за автоморгата. Това са конфискувани МПС-та, но в по-голямата част от случаите – дерегистрирани заради нарушения или заради безстопанственост по улиците супер стари, окаяни коли, които запълват паркингите на КАТ в страната. А НАП се опитва да им вземе някакви пари, за да не се занимава с проблемния въпрос – да ги транспортира и предава за вторични суровини.

Ние се поразровихме, за да се позабавляваме и видим какво се продава на търгове със скрито и явно наддаване. Едно такова предложение е Opel Astra (дерегистрирана), която чака своя щастлив купувач за… 686 лв. начална цена.

.
Източник: НАП

Превозът и предаването на този… автомобил за вторични суровини вероятно ще „вкара“ новия собственик на минус, затова една ли някой ще си и помисли да наддава. Съдбата му е да престои законовите 6 месеца на паркинга на КАТ във Варна, след това ще поеме към залеза.

Още по-впечатляваща е обявата за Lada Niva (2121) от 2011 г., която обаче е с монтирана газова уредба и 4х4. В описанието й пише: „наличие на ръжда и корозия по цялото купе, липсващ акумулатор и контактен ключ, в лошо техническо състояние, не е в движение.” Това обаче не пречи за нея да се иска стартова цена от 9000 лева.

.
Източник: НАП

И повечето обяви са именно такива, на коли като от автоморга, не ставащи за нищо друго, но все пак НАП се опитва да измъкне нещо за тях. Много редки са обявите (дали тези, които стават за нещо не вървят по други канали) за нещо от сорта на Mercedes-Benz S 500 5Matic от 2009 г. в „добро състояние, технически обслужен“, с 285 к.с. Цената е 28 000 лв., но снимката говори сама за „доброто състояние“.

Не пропускайте най-важните новини – последвайте ни в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *