Новите малтусианци убиват човечеството

На Земята има място само елита, убедени са последователите на Томас Малтус

Депопулацията се постига чрез войни, глад и епидемии

През 1798 г. Томас Малтус публикува своето „Есе за законите на населението“. Според него, ако не се ограничи, човечеството върви към демографска катастрофа, защото населението се увеличава в геометрична прогресия, а средствата за изхранването му – в аритметична. Според него това, което държи населението под контрол са войни, епидемии, глад и болести, морални ограничения и поквара, към които той включва убийства, предпазване от забременяване и хомосексуалност.

Икономическото учение развиващо неговите теории се нарича малтусианство. През XIX век концепциите на Малтус получават широко признание, но по-късно става ясно, че при съставянето им той не взема предвид техническото и икономическо развитие на човечеството, което позволява не само изхранването на много по-голям брой хора през XX век, отколкото той предсказва, че ще е възможно, но и до икономически просперитет и благоденствие, немислими по негово време.

Днес обаче теорията на Малтус отново е актуална. Любителите на конспирациите твърдят, че съществува малка група, около 1% от населението, от богати и жадни за власт хора, мечтаещи да унищожат света, стремящи се да живеят вечно добре, да контролират масите и безкрайно да консумират за сметка на всички останали.

Питате кои са тези хора? Най-богатите семейства и кланове в света? Президенти, кралици и ръководители на тайни ордени? Това са онези, които изповядват и пропагандират идеите именно на видния икономист Томас Малтус. Днес те са известни ​като ​новите малтусианци, или Клуб 300, или нещо мистериозно като новите масони.

Ресурсите не са за всички

Какви идеи излага този уважаван икономист от 18 век? Най-важната му мисъл е следната: Няма достатъчно ресурси, за да могат всички да живеят добър живот, така че непроизводителните класи трябва или да са ограничени в раждаемостта си, или дори да бъдат унищожени в полза на продуктивните и прогресивни групи от населението.

Той вярва в нещо съвсем просто: максималното население е 1 милиард души (и то в най-добрия случай). Около 3-5% от тях са хора, които да управляват всички, да бъдат обслужвани от всички останали (елита). 10-15% са технократи, учени, лекари, хора на културата, тази категория трябва да развива нови технологии (евентуално дори безсмъртие) и удоволствия за елита и накрая да ги лекува. 70% от населението е работническата класа, тяхната съдба е да работят и да създават богатство. Останалите са държавния апарат: военни, полиция, те трябва да служат на елита и да защитават неговите интереси.

Индустриалната революция

До края на 19 век идеите на Малтус леко избледняват, защото се случва  индустриалната революция – производителността се увеличава, а елитът дори смята, че раждаемостта на населението не трябва да бъде задържана, всички ще бъдат нахранени. Е, нека не обслужваме милиард богати, но, например, за 5 милиарда ще има достатъчно храна и би било хубаво, ако има повече удоволствия, повече власт, повече пари. Еуфорията обаче бързо преминава. Оказа се, че хората не искат да служат на елита, а мечтаят да се забавляват, да снимат тик-токове и т.н. И най-важното, тълпата цапа и замърсява планетата, не само елитът диша въздуха и пие водата, но и всички останали.

Темповете на унищожаване на околната среда през 20-ти век и началото на 21-ви са катастрофални. Ето откъде идват всички тези Грети, зелена икономика и т.н. Всеки ден от трибуните на демагозите, от телевизионните екрани и компютърните монитори чуваме „Да спасим природата!!!“ Идеята обаче е проста: животът в красивите алпийски ливади и екзотичните тропически острови е възможен само за елита. Останалите, извинявайте – живейте в бетонната джунгла със смог и киселинни дъждове, яжте химии, така че до 40 да се разболеете от рак и т.н.

И тогава на елитите им става ясно, че Малтус е прав и трябва да се направи нещо. В началото на 20-ти век нещата започват да се променят: две световни войни, Холокост, пандемии, разработване на различни оръжия, СПИН и Ебола и т.н. Новите малтусианци насърчават безполезността на семейството, има всякакви полове, трансджендъри и не са нужни деца. Всичко е само за себе си – теорията на потребителското мислене. Да им дадем повече права, да ги рекламираме в училищата и детските градини и да им създадем правилния имидж. Идеята е да се върнем към постулатите на Томас Малтус – милиард, господа, не повече, останалите зад борда.

Губят контрол

Сред съществуващите 8 млрд. има такива, които не са съгласни да умрат, а сами искат да управляват и да станат елит. Появяват се нови центрове на власт, които казват „господари, колеги, отместете се“. Тълпата също си има клуб. Освен това страните, които не са част от елита, разбраха, че ако не се обединят в съюзи, дори и неформални – господарите няма да пощадят никого.

Глобалната дигитализация е в ход. Вече не е достатъчно само да контролирате медиите, целият живот се случва онлайн, има и нелегални сиви и черни мрежи. Не е възможно да се крие информация, да се изчисти нещо от информационното пространство и контролът от старите елити постепенно се губи.

Ситуацията стига до следните противоречия: от една страна, контролът върху финансовите потоци в света се запазва от привържениците на Томас Малтус, част от информационното пространство също се контролира от тях (медиите все още са обект на международния капитал), корумпираните политици също са в техния джоб, но производствената база, суровините и, най-важното, трудовите ресурси остават в развиващите се страни и новия елит (Китай, Русия, Индия, Иран, Турция, част от Латинска Америка). Наблюдаваме резултата от конфронтацията в света днес. Времето ще покаже кой ще спечели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Румяна Генадиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *