Новите „сини якички“ в САЩ печелят по $200 хил. годишно

27-годишната Лексис Чумак-Абру има около 2,2 милиона гледания в TikTok, Instagram и Facebook. Тя не показва гримове или модни марки, не опитва най-доброто от най-екзотичните острови.

Лексис, която е дъщеря на електротехници, също работи като електротехник в Корнуол, Ню Йорк. В своите видеа тя пътува с камион и ремонтира електрически табла и всякакви други инсталации.

Популярността ѝ вече е нараснала до точката, в която понякога я разпознават на улицата и по летищата.

Откакто започва да създава съдържание за работата си през 2022 г., тя е получила хиляди съобщения от почитатели, които ѝ казват, че е предизвикала интереса им към подобна професия.

Всъщност все повече млади американци обмислят да тръгнат по пътя на Лексис Чумак-Абру, пише The Wall Street Journal.

Докато скептицизмът относно цената и стойността на четиригодишното университетско образование нараства, записването в професионални програми се повишава, тъй като младите хора преследват добре платени работни места, които не изискват непрекъснато стоенето на бюро и идва с потенциала сами да си бъдеш шеф.

Броят на младежите, записали се в обществени колежи с професионална насоченост, е нараснал с 16% миналата година до най-високото си ниво, откакто през 2018 г. тези данни започват да се следят в САЩ.

Новите сини якички

През 2021 г. 23-годишният водопроводчик Евън Бърнс, базиран в Сакраменто, Калифорния, публикува видео в TikTok, което показва как премахва бойлер. До следващата сутрин то има 470 000 гледания, което го подтиква да снима повече.

Бърнс, който работи за специализираната във ВиК услугите компания Motherflushers, казва, че е намерил начин да направи водопроводните инсталации по-привлекателни визуално.

 

Цялата статия от Тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *