Отивате на пазар в Одрин? Задължително трябва да знаете това

Капацитетът на работа и мерките за сигурност са засилени, за да се предотвратят проблемите на чужденците, които влизат и излизат от Турция.

Това става при 3 гранични пункта с България и един с Гърция, намиращи се на територията на в окръг Одрин, Северозападна Турция. Това заяви губернаторът на Одрин Юнус Сезер, цитиран от „Марица“.

 

„Приключихме подготовката за летния сезон, когато трафикът от Европа за Турция се увеличава многократно. Предвиждаме нашите сънародници живеещи в Европа, както и всички посетители идващи в страната ни, да влязат през ГКПП-тата ни безпроблемно, без да се бавят на опашки пред граничните пунктове.

Министерството на търговията в Анкара направи много важни кадрови подкрепления, а назначения започнаха в полицейското управление, за увеличение на щата на граничните служители.“

Сезер посочи, че има увеличение на трафика на автомобили и пътници на граничните пунктове към Европа.

Управителят на Одрин заяви, че неотдавна е разговарял със съответните гранични власти в България и Гърция и ги е помолил и там да бъде увеличен капацитетът и скоростта на обработка на преминаващите през границата, туристи и посетители, за да бъде адекватно посрещнат и обслужен летния трафик.

Седер обяви официални данни, според които има 15 процента увеличение на пътническия трафик тази година в сравнение с първите 5 месеца на миналата година.

„През първите 5 месеца на тази година 4 842 877 пътници са влезли и излезли през граничните ни пунктове в Одрин. Броят на превозните средства също се е увеличил с 10 процента спрямо първите 5 месеца на миналата година. Тази година имаше 1 975 273 влезли и излезли превозни средства. Очакваме допълнително увеличение, особено с началото на летния отпоскарски сезон“, допълни той.

Губернаторът Сезер подчерта, че силите за сигурност не допускат контрабандни стоки и наркотици на граничните пунктове.

„През първите 5 месеца на тази година митническите власти са заловили нелегално пренасяни търговски стоки на стойност 678 140 000 лири (38 млн. лв), в 213 случая на контрабанда.

Сред тези търговски стоки има злато, автомобили и авточасти, както и електронни цигари. Значителни са конфискациите свързани с борбата с наркотиците „На граничните пунктове хванахме 641 килограма забранени наркотици. Благодаря на всички наши служители за работата“, заключи Сезер.

Автор: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *