Путин развали съня на Европа

Руският президент Владимир Путин заяви по време на тазгодишната среща на Международния икономически форум в Санкт Петербург, че Русия има право да достави оръжия с голям обсег на действие на противниците на Запада, но уточни, че Москва не е предприела подобни действия към момента, предадоха световните агенции, на които се позова БТА.

Путин заяви, че Русия ще обмисли възможността да изпрати оръжия на противниците на Запада, като повтори предупреждението, отправено преди дни. Той не уточни обаче за кои държави или организации става дума, но подчерта, че Москва не извършва подобни действия към момента, отбелязва Асошиейтед прес.

„Ако те доставят (оръжия) в зоната на бойните действия и призовават тези оръжия да се използват срещу нашата територия, защо ние да нямаме право да направим същото?“, заяви той. „Но и не съм готов да кажа, че ще го направим още утре“, уточни руският президент.

„Краткият анализ на конституцията на Украйна показва, че настоящите украински власти са загубили своята легитимност. Изглежда, че става дума за узурпиране на властта“, подчерта руският президент.

По отношение на ядрената конфронтация със Запада Путин заяви, че Русия „има ядрена доктрина, която гласи, че използването на ядрени оръжия е възможно в изключителен случай, когато суверенитетът и териториалната цялост на страната са застрашени“.

„Но доктрината може да бъде променена. Същото се отнася и за ядрените опити. Ако е необходимо, ще извършим тестове, но засега няма така необходимост“, подчерта руският президент, като уточни, че Русия няма нужда от използването на ядрени оръжия, за да постигне победа.

 

Standartnews.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *