Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

Изключително нестабилна е ситуацията в страната, заяви преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНР.

„Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има вече партии, които определено се заявиха като желаещи да го получат и на другия ден всички останали казват, че няма да участват“, коментира тя.

По думите на вицепрезидента има голяма опасност от много сериозна политическа криза. Йотова предупреди, че може да се стигне до това страната ни да не успее да се справи с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), с оперативните програми и с други важни решения, които предстои да бъдат взети.

Тя направи коментара си в Белоградчик, където гостува за празника на града.

По-късно информация за визитата й беше оповестена и от пресцентъра на президентството. По думите й България има нужда от стабилно правителство с ясна управленска програма. „Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки“, коментира тя. Според нея политическата криза в страната се отразява най-вече най-вече върху местната власт и гражданите. „Колкото и да са амбициозни кметовете, дейността им е много зависима от националната власт“, смята вицепрезидентът. Илияна Йотова призовава за законодателни промени, които да разширят правомощията на местната власт.

АНКЕТА

Ще роди ли кабинет 50-то НС?

 Виж резултати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *