Фестивал за дизайн събира Балканите във Варна

Десет майстори от региона представят творбите си

Специален концерт и късометражни филми

Фестивалът за дизайн на персонажи Pictoplasma се завръща във Варна, България, за второ, този път – балканско издание. В рамките на три дни – от 6 до 8 септември, артисти от България, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Украйна ще покажат най-новите тенденции в дизайна на персонажи от сферите на съвременно изкуство, стрийт арт, мода, илюстрация и анимация с балкански привкус.

Pictoplasma x Balkans представя лекции и творчески работилници на 10 вълнуващи дизайнери, илюстратори, аниматори и графити артисти от различни краища на Балканите, сред които Алекси Иванов (България), Александър Гергинов (България), Александра Георгиева – Sashettu (Bulgaria), Karadime studio (България), Небойша Цветкович (Сърбия), Петя Савова (Bulgaria), Ruki Chuki (Македония), Saddo (Румъния), Sestry Feldman (Украйна), Славен Лунар (Хърватия). Лекциите и работилниците ще са на английски език.

Тази година, програмата на фестивала включва специален концерт на неподражаемия Иво Димчев, прожекция на късометражни анимационни филми с най-доброто от света на персонажите, директно от международното издание на Pictoplasma в Берлин, специални PechaKucha сесии и дизайн базар Picto Shop.

Pictoplasma x Balkans кани художници, илюстратори и аниматори да се включват в отворената покана за изложба на тема Imagine Balkans. Организаторите призовават: “Впуснете се в цветистите, понякога забавни и абсурдни, но винаги завладяващи Балкани и ни покажете балканския характер на вашия персонаж в категориите принт, видео анимация или игрива скулптура. Срокът за кандидатстване е до 31 юли.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *