Ще водим дебат за предоговаряне на някои вредни за страната ни условия

Петър Волгин гостува днес в предаването „Денят започва“ по БНТ и коментира резултата от изборите за членове на Европейски парламент.

 

„Във връзка с предстоящите дебати и политика по отношение за пътя на Европа, Петър Вогин каза, че задължително е необходимо предоговаряне на някои условия и даде пример със „Зелената сделка“, която има негативни икономически последици не само за Европа, но и за България. От „Възраждане“ ще водим  дебат с цел предоговаряне на някои изключително вредни за страната условия по тази сделка, както и натиска, който е наложен върху нашата страна за затварянето на въглищните централи до 2026 г. Едно такова затваряне е отказ от национален суверенитет, тъй като въглищата са български, а загубите, които ще реализираме, затваряйки централите, ще бъдат много по-големи, отколкото европейските програми за компенсация.“ – уточни Петър Волгин.

По отношение темата за разширяването на Европейския съюз чрез присъединяване на други държави като Северна Македония,  Петър Волгин каза, че всяка държава, която отговаря на условията за членство, трябва да участва в предприсъединителния процес, но към този момент Северна Македония не отговаря на тези условия, не изпълнява условия по договора, подписан между нея и България, защото се извършват нападения и посегателства спрямо българите и българските клубове там. Присъединяването на тази държава, която не прилага условията по договорите за уреждане на малцинствените въпроси на своя територия, не е в интерес нито за нас, нито за Европейския съюз. Петър Волгин допълни, че България и най-вече българското правителство трябва да бъдат изключително активни по отношение проблема с положението на българското малцинство в Северна Македония.

По отношение спечелените избори от страна на ЕНП и предстоящия втори мандат на Урсула фон дер Лайен, той допълни, че все още нищо не е сигурно, защото там решенията се взимат на тъмно, в началото на кампанията се обявяват едни кандидати и благодарение на задкулисни договорки  после се появяват други, за които никой не е гласувал.

По отношение на предсрочните избори за национален парламент Петър Волгин каза, че предсрочни избори е необходимо да има, докато не се реши политическата криза в страната и не бъде излъчено правителство, което действително да е в състояние да отстоява националните интереси, а да не е просто играчка на външни фактори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *