Да се натъкнеш на мигрант е като да се натъкнеш на Христос

Папа Франциск заяви, че срещата с мигрант е среща с Христос. Това съобщи италианската новинарска агенция АНСА. В публикувано днес от Ватикана послание пише, че образите на библейския изход и на мигрантите споделят някои прилики.

„Както израелтяните във времената на Моисей, мигрантите често бягат от потъпкване, злоупотреба, несигурност, дискриминация, липса на възможности за развитие. Като евреите в пустинята, мигрантите се сблъскват с много препятствия по пътя си: те са изпитани в глад и жажда, те са морени от труд и болест, те са изкушавани от отчаяние. В това виждаме тайнството на Въплъщението. Поради това да се натъкнеш на мигранта, както с всеки брат и сестра в нужда, е като да се натъкнеш на Христос“, пише още в посланието.

„Той самият казва това. Той е този, който чука на вратата, гладен, жаден, чужд, гол, болен и затворен, молещ да бъде посрещнат и молещ за помощ. Бог не ходи само със своите, но и вътре в тях, в смисъл, че се свързва с мъжете и жените в пътя им през историята, особено с бедните и маргинализираните“, заключва папата в посланието си.

Източник БТА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *