Наш хирург-офталмолог бие рекорди с 2000 операции годишно

Управителят на очна болница „ПЕНТАГРАМ“ д-р Веселин Даскалов с престижна номинация
Най-бързият хирург-офталмолог, който годишно извършва над 2000 операции – д-р Веселин Даскалов, е финалист за деветото издание на го дишните  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
 Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на събитието, което  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.
 Пациентите често наричат д-р Даскалов „магьосникът“, защото успява да се справи и с най-предизвикателните случаи. Друг негов отличителен белег е невероятната памет за здравословните проблеми на пациентите му. Освен изключително уважаван заради открития и честен подход в контакта си с пациентите, той никога не дава празни обещания и не предприема интервенции, за които не е сигурен, че имат потенциала да решат проблема на пациента.
„В съвременния свят, в който медицината все повече се превръща в бизнес, хората имат нужда от лекар, на когото да се доверят, че ще направи за тях най-доброто, а не най-изгодното за него самия“, споделя философията си известният офталмолог.
Д-р Даскалов се дипломира като лекар през 1987 г. в Медицинска академия-София и е специалист е по очни болести от 1990 г. Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна“, София. От 1992 г. е асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска“, в Клиниката по очни травми и витреоретинална хирургия. От 1999 г. е главен асистент в същата катедра. В УМБАЛ „Токуда Болница София“ е от самото начало, където ръководи Отделението по офталмология до май 2012 г. 
В момента е управител и поема най-тежките случаи в Специализирана очна болница „ПЕНТАГРАМ“ в  София.
Специализирал е в Moorfields Eye Hospital, Лондон, Великобритания, Klinik fuer Augenheilkunde, Universitaetsklinikum Regensburg, Германия, Chibanishi-General Hospital, Kanegasaku Matsudo city, Япония.
Лекарската му практика на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица (кератопластика), рефрактивна лазерна хирургия и детска офталмолохирургия. Неговото хоби е да оперира.

Освен златни статуетки и почетни грамоти призьорите ще получат и специални подаръци от БЮТИ ИМПОРТ ЕООД – официален вносител на немската козметика BIODROGA за България. Брандът включва BIODROGA Bioscience Institute – професионална козметика от висок клас, и BIODROGA Medical Institute – професионална медицинска козметика.
Партньори на събитието са: Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и други.

  Снимки: Специализирана очна болница „ПЕНТАГРАМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *