Турция е домакин на две от най-значимите събития за сватбено планиране в света

Тази година, като една от най-предпочитаните дестинации за сватби и медени месеци, Турция беше домакин на две от най-важните събития за сватбено планиране. Със своите живописни пейзажи и разположение в сърцето на Средиземно море, страната често е в полезрението на най-големите световни организации за сватби и сватбени тържества. Тази година тук се проведоха симпозиумът RSVP (ексклузивен клуб за професионалисти-организатори на луксозни сватби и партита) и EWPC (Конференция за планиране на екзотични сватби). Събитията бяха съответно в Истанбул и Бодрум едно след друго.

RSVP, един от най-знаменитите симпозиуми в тази сфера, се проведе в Истанбул между 2 и 5 април 2024 г., където се събраха над 200 професионалисти в областта на луксозните сватбени събития от цял свят. Сред присъстващите бяха някои от най-изтъкнатите световни лидери в индустрията, а конференцията предостави на участниците възможност за задълбочено проучване на местата в Истанбул за уникалната сватбена обстановка.

Второто събитие беше Конференцията за планиране на екзотични сватби (EWPC), една от най-големите конференции за сватбено планиране в световен мащаб. Тринадесетото издание на EWPC се проведе между 22 и 24 април в Бодрум, която е сред най-предпочитаните ваканционни дестинации в Турция. Близо 400 организатори на сватби и събития от 70 държави присъстваха и обсъдиха забележителните трансформации и нови тендеции в сватбената индустрия.

Турция – „любимата дестинация“ за сватбен туризъм

Турция е предпочитан избор сред пътешестващите заради културното си наследство, което обединява утвърдените от времето традиции на Изтока с модерността на Запада, както и предлага разнообразна и уникална кухня и неограничени възможности за пазаруване. Страната приветства двойки от целия свят, които желаят да отпразнуват годежа си в тази приказна страна. Истанбул, Бодрум, Анталия, Кападокия, Гьоджек, Мармарис, Чешме и Фетие са световноизвестни локации, предоставящи вълнуващ избор от настаняване до гастрономия, и следователно са сред най-предпочитаните луксозни дестинации за сватби и партита. Те разполагат с обучени професионалисти, които планират всеки детайл от организацията на сватбата, като впечатляват както двойките, така и гостите с разнообразни идеи по отношение на местата за провеждане на тържествата и кетъринга.

Истанбул: сватбен рай, който съчетава традицията с модерността

Динамичният метрополис на Турция, Истанбул, е сред най-популярните дестинации за сватби сред младоженците. Благодарение на уникалното разположение на града като мост между Изтока и Запада и на авиокомпаниите, предлагащи директни полети от почти всяка точка на света, Истанбул е лесно достъпен за гости, идващи от различни континенти. Градът предлага многобройни места за сватбени тържества, като бляскавите луксозни хотели, които разполагат със закрити и външни пространства и побират от 200 до 2000 гости. Отличаващи се с поразителни архитектурни особености и модерна инфраструктура, тези хотели разполагат с бални зали, спа центрове и пищни градини, където двойките могат да празнуват до насита и да създадат спомени, които ще останат за цял живот.

Изключителните места за сватби в Истанбул не се ограничават до луксозните хотели. Като бивша столица на Османската империя, градът разполага с ослепителни дворци и крайбрежни имения, много от които са възстановени в оригиналния си вид и приспособени с модерно оборудване. Повечето от тях са разположени по бреговете на Босфора и предлагат великолепни гледки – перфектен план за най-елегантните и луксозни сватби. Да не забравяме, че Истанбул е истински „гастрономически град“ и е домакин на десетки ресторанти, включени в ръководството на Мишлен.

Бодрум: топ дестинация за луксозни сватби в сърцето на егейското крайбрежие на Турция

Бодрум, една от най-посещаваните луксозни ваканционни дестинации на егейското крайбрежие на Турция, предлага прекрасна атмосфера за романтични сватби. Подобно на Истанбул, Бодрум е лесно достъпен чрез директни полети от столиците на редица държави.

Що се отнася до местата за сватби, Бодрум е дом на световноизвестни вериги луксозни хотели и по-малки романтични хотели с разнообразни вътрешни и външни пространства за събития. Тези разкошни имоти разполагат с множество ресторанти, салони и музикални зали. Между 150 и 1000 гости могат да бъдат настанени в балните зали на хотелите или техните обширни градини, зони край басейните и плажни барове. В сътрудничество с експерти по планиране на сватби от начало до край, условията в Бодрум предоставят всички необходими услуги, за да сбъднат и най-смелите мечти на булката и младоженеца.

Двойките, които решат да се оженят на един от световноизвестните плажове на Бодрум, могат да изберат 5-звездни курорти в региона или плажни сватбени места с по-уединена атмосфера. Бодрум е друга турска дестинация с много ресторанти, включени в ръководството на Мишлен.

Линк за сваляне на снимки:
https://docs.tga.gov.tr/app/tr-TR/Klasor/Paylas/DocsTGA/870a154c-3659-4a5c-a730-35e8d6a45399

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *