1500 евро е глобата в Гърция за пушене в кола с дете

На прага на лятото множество от гражданите на Балканите вече са планирали почивка на море в Гърция и правоохранителните органи на южната ни съседка съветват всички да спазват правилата за движение, преди всичко за собствената си безопасност, но и за да нямат главоболия, когато биват спирани от полицията за нарушение.
Сайтът nikana.gr, използван от туристите като надежден ориентир за ваканции в страната, припомня, че дори глобата за нарушение на пътя да не е изпратена до граничните пунктове, това не означава, че сте спасени от плащането й.
„Гърците не могат да изпратят глобата на домашен адрес, но следващия път, когато влезете в страната, ако глобата не е изтекла, няма да ви бъде простена, така че ще трябва да я платите. Освен това в Европейския съюз има регистър на пътните нарушения и е много вероятно глобата да бъде събрана, веднага щом влезете в страна от ЕС, независимо къде е извършено нарушението“, обяснява nikana.gr.
Шофирането в нетрезво състояние се наказва с глоба от 1200 евро. За превишаване на допустимата скорост в града с до 20 километра в час глобата е 100 евро. Преминаване на червен светофар и неправилно изпреварване ще ви струва 700 евро. за шофирането без предпазен колан глобата е 350 евро. Неправилно паркиране ще ви струва от 40 до 80 евро;
Санкцията за използването на мобилен телефон по време на шофиране е 100 евро. Пушенето в превозно средство, ако в него има дете под 12-годишна възраст, се наказва с глоба от 1500 евро и отнемане на шофьорската книжка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *