Виртуозът в лицевата пластика и антиейджа – доц. Етугов, с поредно признание

Връчват BALKAN MEDICAL AWARDS 2024 тази вечер в София


Познат като един от най-добрите специалисти у нас по антиейдж процедури и
  с повече от 20 години стаж в медицината с вечна битка с трудно заздравяващите рани и с лицева пластика   доц. Дончо Етугов е финалист за  деветото издание на   BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.

Организаторите на форума – Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders, посветиха събитието на п ревенцията като най-добро лечение. Наградите ще бъдат връчени тази вечер  в Hyatt Regency Sofia.

Доц. д-р Дончо Етугов з авършва Медицинския университет в София през 1996 г., придобива специалности по дерматология и венерология през 2001 и здравен мениджмънт през 2005 г.
Специализира обща дерматология в университетската болница „Сейнт Луи” в Париж, оперативна дерматология и болести на вените на долните крайници във „Фридрих Шилер Университет” в Йена – Германия, а също в Рим и Атина. От  2018 г. до сега е  съсобственик и управител на Дерматологична клиника “Дермал лейз”. От  2007 до 2010 г. е консултант в НЗОК  по дерматология и венерология, а през  2008-2009 г. е консултант-дерматолог в L’OREAL – България, след обучение в L’OREAL – Paris.

През 2018 г. защитава дисертационен труд на тема: “Мястото на обогатената на тромбоцити плазма в съвременното лечение на венозния улкус на подбедрицата” и придобита образователна и научна степен “доктор”.
От 2000 до 2018 г. е  преподавател по “Дерматология и венерология” в Катедра по Дерматология и Венерология на МУ – София, а от 2012 до 2020 г. е лектор по “Дерматология и венерология” в МУ – София, филиал-Враца и Медицински колеж “Йорданка Филаретова”- София и по дисциплините от специалността Медицинска козметика.
Професионалните му умения и компетентност са по обща дерматология, дерматохирургия и онкодерматология естетична и пластична дерматология, антиейдж медицина, лазери и фотопроцедури. 

Както и диагностика, лечение и проследяване на болни със злокачествени и доброкачествени кожни тумори.
Собственик е на клиника Estetics & Dermatology – https://aesthederm.eu/.
Доц. Дончо Етугов е номиниран в категория  „Принос за естетично здраве при лечение на придобити или вродени кожни дефекти“. Сред пациентите му има пострадал при инцидент – паднал от скеле от 5-ти етаж на сграда по лице, едва оживял, с големи отоци, зашит по спешност. 
Доц. Етугов изготвя детайлен, терапевтичен план, чието изпълнение продължава около 2 години. Терапията включва комбинация от хирургични интервенции на дълбоките белези и лазерно заличаване с CO2 лазер на по-повърхностните такива и завършва с процедура по подрязване на белезите. В следствие на което състоянието на пациента е видимо подобрено, белезите са редуцирани до минимум, а увереността и желанието за живот са възвърнати.

Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *