Държавата няма да бъде жертва на амбициите на ДПС да я управлява

В момента в Народното събрание се провежда изслушване на служебния министър-председател. По време на дебатите по изслушването бяха споменати областните управители и провеждащата се чистка от страна на Пеевски в ДПС. 

 
„Възраждане“ категорично се противопоставя на това държавата да става жертва на амбициите на Пеевски да я контролира. Областните управители имат ключова роля в организирането на изборния процес и тази позиция, независимо от кого се изпълнява, не може да бъде заложник на нечии партийни интереси и стремеж  да овладее и да управлява България. 
 
Припомняме, че достъпът до държава власт,  предоставен от негласуващите български граждани на ДПС , е заплаха за националната сигурност на страната ни, тъй като това не е партия, а етнополитическа мафия, създадена противоконституционно.

„Въпросът е свързан с общата политика на правителството, която последните 10  дни показва много тясна свързаност   с втората политическа сила в парламента, която към момента  е ДПС. Никой не оспорва правото Ви, господин министър-председател, да правите кадрови промени в администрацията, включително и в областните управи. Само че последните по-малко от 10 дни Вие направихте 11 рокади, всъщност повече от 11, защото назначихте 11 областни управители. 

Отделно от това назначихте и горе-долу почти същия брой заместник областни управители. Прави впечатление обаче едно парцелиране на държавата в този случай, защото поне за пет от тези 11 нови областни управители се знае, че са хора на Пеевски. Не на ДПС, а на Пеевски. Очевидно е, че на  него лично не  са му верни. Същото нещо важи и за заместник областните управители.

Въпросите тук са два: Или Вие сте решил самостоятелно като министър-председател да подарите на Пеевски пет областни управители и горе-долу толкова заместник областни управители. Или той има някакво влияние върху Вас или Вие имате зависимост от него, в резултат на което правите това, което той Ви каже. Това са двата възможни варианта. 

Аз искам да ми отговорите, защото с оглед на това, което се случва в момента в ДПС, разпадът и вътрешният конфликт в тази парламентарна група. Това, което Вие правите в момента поставя под заплаха националната сигурност на България и създава много сериозни опасения за наличието на взаимозависими връзки  които нямат нищо общо с правилата, по които работи парламентарната демокрация. Въпросът ми към Вас е кое от двете неща е вярното? Това Ваше решение е суверенно, на което Вие имате право по Конституция и съгласно правомощията, които са Ви дадени? Или имате връзки и зависимости с Пеевски?“, каза Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“ и на парламентарната група на „Възраждане“ от трибуната на Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *