Защо милениалите изглеждат по-млади от възрастта си?

Интернет редовно обсъжда звезди, които не изглеждат на възрастта си. Ан Хатауей, Ема Стоун, Хилари Дъф…

Потребителите „обвиняват“ актрисите, че нито възрастта, нито майчинството, нито натовареният график не се отразяват върху фигурите и лицата им. Здравни експерти разкриха защо смятат, че хората, родени между 1981 и 1996 г., изглежда остаряват по-бавно.

Това е така, защото милениалите са попили мъдростта и грешките на предишните поколения, казва д-р Антъни Роси, дерматолог, професор и изследовател в Memorial Sloan-Kettering Cancer Center в Ню Йорк. Според него те са първите, които редовно и правилно са използвали слънцезащитни продукти, които могат да играят голяма роля за забавяне на стареенето.

Според проучването на Американската академия по дерматология от 2023 г. 20% от поколението Z вярват, че красивият тен е по-важен от защитата срещу рак на кожата. 30% са признали, че биха предпочели да изглеждат „страхотно“ днес с тен, „дори ако това означава, че изглеждат по-зле в бъдеще“.

Хилъри Дъф

Второ, родените през 80-те и 90-те години обикновено са доста внимателни по отношение на ежедневната си грижа за кожата. С наближаването на 30-те и 40-те започват да използват продукти с антиоксиданти и ретиноиди, които също са врагове на стареенето.

И, разбира се, много представители на тази възрастова група прибягват до „трикове“ като филъри и ботокс, отбелязват козметолозите. Всичко се обединява – слънцезащитен крем, хипер-специфични режими за грижа за кожата и козметични инжекции – за да се постигне този ефект против стареене. И така представата на обществото за това как изглежда една жена на средна възраст се промени драматично през последните години.

Източник: Рамблер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *