Кемтрейлс – пръскат ли отрова от небето

Контролират съзнанието и ни убиват с химикали, убедени са някои

Нищо повече от кондензационни следи от самолетите, твърдят учени

Привържениците на конспиративните теории вярват, че коронавируси, химикали, тежки метали и дори рак се пръскат тайно от самолети. Те са убедени, че това оставя токсични следи в небето известни като кемтрейлс, а се извършва по нареждане на елита, тайно управляващ света. Целта е да се забавят климатичните промени, да се контролират, разболяват и отравят хората. Наистина ли кемтрейлс е част от мащабен заговор срещу човечеството?

Доказателства за тази теория нейните последователи откриват в някои свои наблюдения: например, че следи остават след самолетите дори и по напълно безоблачно небе. Или пък, че някои самолети нямат подобна “опашка”, а при други тя остава много дълго. Има и снимки, на които следите ту прекъсват, ту се появяват на почти еднакви интервали. За последователите на теорията за кемтрейлс това е явно доказателство, че пилотът през определен период от време натиска копчето, с което се изсипват отровите.

Произход и значение

Chemtrails (от английски chemical – химикал и trail – следа, диря) или кемтрейлс са следи от токсични аерозоли, които според теоретиците на конспирацията се пръскат от правителствата под прикритието на кондензационна следа от двигател на самолет. След появата на тази теория се твърди, че времето и здравето на хората са се влошили. В действителност, когато един самолет е в небето, неговият двигател изхвърля изгорели газове във въздуха. Те са горещи, така че на изхода се превръщат в пара. Появява се като бяла ивица в небето и се нарича кондензационна следа.

Не всяка следа от самолет се нарича кемтрейлс от любителите на конспирацията. „Отровните“ ивици, според техните наблюдения, остават в небето до няколко часа и могат да образуват въздушна мрежа. Аерозолите, според теорията, съдържат определени химикали, които могат да повлияят на здравето и психиката.

Климатичните оръжия са използвани за първи път от американската армия по време на войната във Виетнам през 1967–1972 г. Като част от операцията Popeye, самолетите пръскат сребърен йодид в дъждовните облаци, за да предизвикат дъжд, като по този начин лишават врага от реколта и измиват пътищата.

От 1977 г. климатичните оръжия вече не могат да се използват. По това време ООН приема Конвенцията за забрана на военна или друга враждебна употреба на средства за опазване на околната среда (ENMOD). Следват го много страни, включително Русия, Китай и САЩ.

Терминът „chemtrails“ е официално споменат за първи път през 2001 г. в H.R. 2977 в Конгреса на САЩ, където се описва като едно от средствата за екзотични оръжия. Кемтрейлс стават известни в Америка едва през 2007 г., когато местната телевизия в Луизиана съобщава, че небето е покрито с мрежа от кондензационни следи от самолети и в атмосферата е открита концентрация на бариеви соли три пъти по-висока от нормалната. Телевизионният канал заключва, че виновни са кемтрейлс. По-късно се оказва, че телевизионният канал е сбъркал и е изчислил неправилно концентрацията. Но в съзнанието на хората е твърдо установен фактът, че населението се трови от самолети.

Основни тези

Хората обясняват същността и целите на кемтрейлс по различни начини. Безспорно най-популярната теория е тестване на климатични оръжия. Става дума за проекта HAARP на ВВС на САЩ, който изучава изменението на климата и времето. Според теоретиците на конспирацията климатът се изучава с цел създаване на оръжия за масово унищожение. Някои любители на конспирацията смятат, че нещата вече са стигнали до климатична война между САЩ и Русия. Като доказателство цитират своите наблюдения върху екстремните атмосферните явления.

Тормоз над населението – според тази теория световното правителство контролира броя на хората, живеещи на Земята. То пръска кемтрейлс, за да намали човешката популация. В тази теория властите на Съединените щати и други страни са марионетки, които се подчиняват на световното правителство и пръскат химикали от пътнически самолети.

Унищожаване на портали за преходи към други измерения – тази версия се поддържа от някои уфолози, които вярват в аномални зони. Например изследователят Том Донго от Аризона, САЩ, който е автор на книгата „Пресичащи се измерения“.
Защита от космическа радиации – не всички теоретици на конспирацията вярват, че кемтрейлс са недвусмислено зло. Някои от тях смятат, че космическата радиация вреди на хората, а самолетите пръскат по заръка на световното правителство, за да неутрализират този ефект.

Няма доказателства

От германското Министерство на околната среда, защита на природата и ядрената безопасност са категорични, че кемтрейлс не съществуват: “Линиите по небето са кондензационни следи от самолетите. Те са безопасни за хората на Земята, но оказват влияния върху околна среда.”

За изпускането на токсични вещества в атмосферата и образуването на така наречените кемтрейлс няма никакви научни доказателства, казват специалистите. Независимо от това германското Министерство на екологията редовно се занимава с темата, оборвайки тезите на различни конспиративни теории.

С измервателна станция в най-високата точка на Германия – връх Цугшпитце – учените ежедневно предоставят данни за състава на въздуха. Регистрират се всички видове замърсители и парникови газове като CO2. При наличие и на най-малка концентрация на отрова във въздуха всички измервателни уреди и станции, включително и тези на Службата по въздухоплаването, незабавно биха дали алармен сигнал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *