Кошмар в най-красивия морски курорт на Европа

Липсата на вода докара невиждани опашки, хаос и изнервени туристи в най-красивия остров на Европа – Капри.

Властите в италианската перла взеха извънредно решение за забранят на туристите да влизат в курорта заради „опасната здравна и хигиенна ситуация“, което продължи няколко дни, пише Daily Express.

Според изданието популярният курорт в Европа е имал огромни проблеми с водоснабдяването като на практика половината от острова е бил напълно без вода..

„Здравно-хигиенната обстановка е взривоопасна, предприехме мерки за противодействие, активирахме кризисното звено и издадохме ограничителна заповед“, каза кметът Паоло Фалко.

Това обаче доведе до невиждани проблеми.

Спряна бе продажбата на фериботни билети, което доведе до огромни опашки по пристанищата на Неапол, откъдето се стига до Капри. Освен това властите спряха всички кораби, които се отправиха от Неапол и Соренто към острова, принудиха ги да се върнат в континенталната част и да слязат пътниците.

„Извънредната ситуация ще се влоши с пристигането на хилядите туристи, които идват на Капри всеки ден“, каза кметът. Местните жители не са били обект на забраната и им е разрешено да се запасят с до 25 литра питейна вода на домакинство от водоноски.

През уикенда забраната на кмета бе отменена, след като бяха решени проблемите с водоснабдяването, предава Франс прес.

Капри, в залива на Неапол, е известен със своите бели вили, осеяна със заливчета брегова ивица и луксозни хотели. По времето на император Тиберий оттам се е управлявала Римската империя.

Днес там живеят около 13 000 постоянни жители, но стотици хиляди туристи прииждат всеки месец през лятото, основно като еднодневни екскурзии.

 

Standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *