Патриарх Даниил ще отслужи света литургия за празника на храма „Св. великомъченица Неделя“ и за неделята на всички български светии

Тържествени богослужения ще бъдат отслужени днес за празника на столичния катедралния храм „Св. великомъченица Неделя“ и за втората неделя след Петдесетница – на всички български светии. Това съобщиха от Софийската митрополия.

Тази сутрин в храма „Св. великомъченица Неделя“ ще има празнична утреня. От 9:30 ч. ще бъде отслужена света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил. Приканват се православните християни да присъстват и да съучастват молитвено в празничните богослужения.

Във вчерашната вечер българският патриарх Даниил беше официално посрещнат като предстоятел на Софийската митрополитска катедра от столичното духовенство и от Софийската епархия. Имаше патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие, последвано от трисагий – заупокойна молитва, за починалия български патриарх и Софийски митрополит Неофит, на неговия гроб.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *