Световна премиера на „Урок по български“ в 7Arts.bg

В период от годината, в който повечето театри закриват театралния сезон, стрийминг платформата за сценично изкуство 7Arts поставя началото му. На 9 юли, точно когато отбелязваме 174 години от рождението на Иван Вазов, на живо директно от сцената на Театър „Българска армия“ в 19,30 ч. ще бъде излъчена постановката „Урок по български“, достъпна за гледане в целия свят. Желаещите да я гледат могат да го направят, купувайки си виртуален билет на стойност 6,99 лв. от сайта на 7Arts.bg.
Поетичният спектакъл представя 11 от неувяхващите творби на Вазов, сред които „Българският език“, „Левски“, „Майка ми“, „Отечество любезно, как хубаво си ти“ и др. Всички те са представени от любими български артисти – Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Лара Златарева, Ясен Атанасов, Йордан Алексиев и др. Сценичната адаптация е на Иван Налбантов. За сценографията и костюмите е отговорна Нина Пашова, а музиката е на Дони – Добрин Векилов.
С излъчването на „Урок по български“ 7Arts започва серия от вълнуващи културни събития. Сред тях са театрални, музикални, оперни и други спектакли, достъпни за гледане на живо в платформата през следващите месеци. Инициативата има за цел да предостави на българите по цял свят възможност да се докоснат до постановките на някои от най-големите сцени у нас, независимо от разстоянието.
Следващото събитие, което платформата ще представи на живо, е едно от най-известните оперни произведения на италианския композитор Джузепе Верди – „Аида“, част от „Opera Open 2024“. На 20 юли от 21 ч. класическото произведение ще бъде излъчено на живо от Античния театър в Пловдив. Онлайн билетите са на цена от 19,99 лв. и вече са в продажба на сайта на 7Arts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *