Турция остава лидер в медицинския туризъм, България привлича 50 000 здравни туристи годишно

Връчват BALKAN MEDICAL AWARDS 2024 в петък в София
 

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи  журито на  деветото издание на   BALKAN MEDICAL AWARDS 2024.  Организатори на престижния форум са Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.

  Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на  церемонията, която  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.
България постига средното ниво на държавите в региона с около 50 000 медицински туристи годишно. Чуждите платформи, които рекламират родната медицина, изтъкват големия брой лечебни заведения в страната – най-много на глава от населението в Европейския съюз. Най-търсените здравни услуги у нас, според техните данни, са стоматологичните процедури и козметичната хирургия. 
Сред лидерите в медицинския туризъм е финалистът за Медицинските Оскари – UniMed Turkey, сертифицирана компания за здравен туризъм, която се развива с бързи темпове и добива все по-широка популярност, паралелно с разширяването на мащаба на дейността си.
Мисията на експертния екип е всеки пациент да има възможност за информирано и отговорно решение за своето здраве и бъдеще.
В партньорство с клиники от Турция, лидери в медицинския сектор на световно ниво, компанията дава достъп на българските пациенти и потребители на здравни услуги, до безвъзмездни консултации с доказани експерти – от онкология, през репродуктивно здраве и дентална медицина до естетика.
Нещо повече – това, което отличава UniMed Turkey е личното отношение. Компанията предлага изготвяне на индивидуален план на своите клиенти. Тази услуга предоставя възможността за извършване на повече от една интервенция в рамките на едно посещение в южната ни съседка. Това пести време и средства на пациентите и им дава спокойствие и увереност, че са намерили доверен партньор в лицето на екипа на UniMed.
Има възможност за персонален преводач, 360-градусова логистика, включваща не само пътуването и престоя, а и програма с шопинг и ползотворно изкарване на свободното време.
Турция е световна туристическа дестинация, с богата история и култура, природни забележителности, и изключителна кухня. UniMed Turkey предлага една от най-атрактивните възможности за съчетаване на полезното с приятното, комбинирайки първокласна медицинска услуга с мечтана почивка.
На интернет страницата unimedturkey.com и в социалните профили на UniMed Turkey са налични гостуващите у нас специалисти, има програма за предстоящите посещения, както и отзиви на хора, които вече са ползвали тези услуги. 

Визията на UniMed Turkey е: персонализирани здравни услуги без граници – по лесен и достъпен начин.
Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *