България е лидер на Балканите с иновативното лечение на очните заболявания

СОБАЛ „ПЕНТАГРАМ“ с номинация за  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024

Една от първите специализирани очни болници на Балканите, въвела Фемтосекундния лазер, включен в оперативната интервенция по трансплантация на роговица –  СОБАЛ „ПЕНТАГРАМ“ ЕООД, е сред претендентите за златните статуетки на  деветото издание на   BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.

  Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на  събитието, което  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.
СОБАЛ „ПЕНТАГРАМ“ е съвременна очна клиника с прилежащ медицински център, която разполага с модерни операционни зали за оперативно лечение на: катаракта, глаукома, отлепване на ретината, вътреочни кръвоизливи, вътреочни чужди тела, лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм.
Столичната болница е единствената не само в България, но и в региона, която разполага с последно поколение Фемтосекунден лазер на фирмата Bausch + Lomb’s, който може да се използва едновременно за лечение и на катаракта, и на кератопластика. Хирургията с него е по-добра, по-предвидима, с по-добри функционални резултати след операцията и по-малки постоперативни усложнения.
Клиниката е една от малкото в страната, в която се извършват трансплантации на роговица от трупен донор и редица други високотехнологични операции.
Наскоро очната клиника представи нов продукт в борбата с дегенерацията на макулата. Става въпрос за нова молекула, която е с двоен път на блокиране на макулната дегенерация и диабетния макулен едем и дава изключително обнадеждаващи резултати в борбата с тази болест, която е втората причина за слепота в световен мащаб.
Третирането на заболяването глаукома също се извършва успешно в клиниката, включително чрез поставянето на нов имплант – PreserFlo.
Очната клиника е сред водещите в областта на лазерната корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. От началото на годината тя разполага с най-съвременният рефрактивен лазер, последно поколение на фирмата ZEIIS, с който се премахват диоптри при късогледство, далекогледство и астигматизъм. Той се отличава с много голяма бързина и прецизност. С новия лазер 1 диоптър късогледство се коригира за 1,3 секунди, а 3 диоптъра се стопяват за под 4 секунди.

Рефрактивният лазер е подходящ за корекция на късогледство до минус 10 диоптъра. При далекогледство той може да бъде решение за хора с до плюс 4-6 диоптъра, а при астигматизъм може да се справи с до плюс/минус 3 диоптъра.
Интервенцията с него е от съвсем ново измерение и позволява само няколко часа след операцията пациентът да напусне болницата, при това шофирайки собствения си автомобил. 

Партньори на събитието са: Националната пациентска организация, Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *