Най-голямата очна клиника на Балканите кани световни специалисти за своите пациенти

„Вижън“ е финалист за BALKAN MEDICAL AWARDS 2024 – връчването е на 5 юли в София
 
 Най-голямото високоспециализирано лечебно заведение на Балканите за очно здраве – очна клиника „Вижън“, получи поредно признание и престижна номинация от  деветото издание на го дишните  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
 Превенцията е най-доброто лечение – това е мотото на събитието, което  ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia.

Открита през 2003 г. като Очен лазерен център „Вижън“, днес тя разполага с нова модерна сграда с внушителна екипировка от най-съвременна апаратура, голяма част от която е единствена за страната. Всеки детайл от интериора, изграден с впечатляваща естетика, внушава атмосфера на доброжелателност, култура на обслужване, съпричастност и най-вече сигурност и доверие у пациентите. Очните специалисти във „Вижън“, подготвени и „въоръжени“ с най-новите технологии и методи в офталмологията, предлагат медицински услуги, адекватни на съвременните научни и практически постижения в лечението на очните заболявания. 

Клиниката разполага с 46 кабинета за ранна диагностика, 8 операционни зали с високотехнологична апаратура на световно равнище за хирургия, в т.ч. с единствения в страната комбиниран апарат за преден и заден сегмент – „Ева“ /катаракта, ретина, макула, чужди тела и други тежки заболявания и травми/. Атрактивната, обособена само за деца зона, привлича и забавлява малчуганите в естествена и цветна среда. Инвестиралите допълнително средства за лечението си, прекарват в приятна и комфортна обстановка престоя си във ВИП зоната.
Лечебното заведение предлага революционни терапии за лечение на диабетна ретинопатия и глаукома с иновативните „жълт“ и „червен“ лазер; пациентите в активна възраст могат да профилактират зрението си без задължителния престой за разширение на зениците с модерния и единствен в София апарат Eidon. Особено място в диагностиката има системата за неинвазивна ангиография на ретината, макулата и зрителния нерв – AngioVue. Клиниката отделя голямо внимание на контактологията – п
 редлага целия спектър на контактни лещи за специфични зрителни дефекти, в т.ч. за далтонизъм, неправилна роговица, кератоконус, след кератопластика. А т.н. „нощни лещи“ /ортокератология/ осигуряват независимост от диоптрична корекция през деня. Те са голямо улеснение за деца с миопия.
За желаещите да се разделят завинаги с очилата или контактните лещи, се прави лазерна корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм с най-бързия в света ексимерен лазер SCHWIND AMARIS. Сбогуването с диоптричните средства след лазерната корекция се ознаменува в специален кабинет след релакс с масаж и чаша шампанско. Модерната съвременна апаратура дава възможност за нова организация на работа, взаимствана от водещи клиники във Франция, Белгия, Германия. Светила в офталмологията от Европа и света консултират пациентите на клиниката и обучават лекарите специалисти. Сред тях е световноизвестният хирург от Антверпен д-р Карл Клаес. Дългогодишно е полезното и приятелско сътрудничеството между екипа на „Вижън“ и д-р Карл Клаес, който консултира хора с изключително тежки за диагностика и лечение пациенти, в т.ч. недоносени бебета с ретинопатия.
Партньори на събитието са: Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение  на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *