Първият музей на сиренето отвори врати в Париж

В първия музей на сиренето в Париж – „миризливия Лувър“, посетителите могат да се докоснат до историята и френското производството на сирена.

Франция се гордее с около 2500 различни вида сирена. Нормално е при такова разнообразие да има място, което да обединява тяхната история и за показва тънкостите в правенето им.

„По принцип съм производител на вино. Израснах във винарски район в южната част на Бургундия, а сиренето е моя страст от дете. Когато пристигнах в Париж, открих, че има много добри магазини за сирене, но няма образователно място, което да помогне на хората да научат за културата и вековните традиции в производството на сирене във Франция“, каза основателят на музея на сиренето в Париж, Пиер Брисон, който работи по този уникален проект повече от 10 години.

В нетипичния музей могат да се усетят ароматите на 150 различни вида сирена. Тук посетителите ще научат и тънкостите в правенето и дегустацията на емблематични млечни изкушения.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *