Такситата в София вече возят на по-високи цени

Почти всички таксиметрови компании в столицата вече са актуализирали цените си. Причината – от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса за такситата. След 2 май всички таксита у нас трябва да работят на новите тарифи. В противен случай водачите ще подлежат на глоби до хиляда лева. Преди компаниите да започнат да работят по новите цени, е необходимо апаратите в автомобилите да бъдат пренастроени и тествани от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

„Увеличението не е голямо, дори няма и 0,80 лв.“, казват пред БНР управителите на две от големите компании в София Найден Петров и Емил Игнатов. „Нашите клиенти обслужваме с първоначална тарифа 1,54 лв., дневната е 0,79 лв., а нощната – 0,90 лв. И повикване – 0,70 лв. Престоят е 0,22 лв.“, обясниха те и добавиха: „При нас от 800 автомобила около 650 са претарифирали. Никой няма да работи на по-ниска цена, при положение че първо – законът го задължава, и второ – 8,40 лв. на ден, 10 лева на ден повече да изкара, никой няма да се разсърди“.

Всеки клиент има право да подава сигнал, когато му е отказан курс. Той има право да сигнализира органите на ДАИ. Освен с цел увеличаване дохода на таксиметровия шофьор, превозвачите поискаха по-високи цени и заради курсовете на къси разстояния, които според тях са нерентабилни.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *